Naháňačku v Nitre ukončili policajti strelou do auta, vodič je zranený

09.05.2013 Nitra

Včera 8.5. asi o 21,30 hod. spozorovala hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky na Napervillskej ulici v Nitre osobné auto, ktoré malo rozsvietené hmlové svetlá. Policajti sa rozhodli Peugeot 407 zastaviť a skontrolovať. Na výzvu polície dávanú výstražným svetelným znamením „STOP“ však vodič nereagoval a unikal smerom na Zlaté Moravce. Pritom prešiel na križovatke ulíc Chrenovská a Tr. Andreja Hlinku na červenú a predchádzal iné vozidlá cez dvojitú plnú čiaru.
Vodič na viaceré výzvy polície dávané výstražným zvukovým a svetelným znamením nereagoval, preto policajti použili najskôr dva a potom tri varovné výstrely do vzduchu. Ani po nich však Peugeot nezastavil. Ďalšia strela bola preto mierená na vozidlo. Po zásahu auto zastalo a vystúpili z neho tri osoby.
Za volantom sedel 21 ročný Attila z Pohraníc. Po zásahu vozidla výstrelom bol vodič zranený, preto mu bola na mieste poskytnutá prvá pomoc a privolaná lekárska služba. Vodič sa podrobil dychovej skúške, ktorá odhalila jednu z príčin jeho nebezpečného úniku pred policajnou hliadkou. Prístroj mu nameral 0,67 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 1,40 promile. Druhou príčinou bol zrejme fakt, že mladík má od augusta minulého roku Okresným súdom v Nitre uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 72 mesiacov.
Jeho spolujazdci 26 ročný Imrich z Pohraníc a 35 ročný Eduard z Nitry neboli pri incidente zranení.

Poverený policajt už začal trestné stíhanie vo veci pre trestné činy ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na dva roky.
 

Vyberte región